ISPARTA / MERKEZ - Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TANITIMI

May

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası 2016 yılından itibaren yıllık olarak Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenmektedir. Hafta kapsamında, mesleki eğitimin sunduğu birçok faydayı sergilemek için kurum ve kuruluşlar, öğretmenler, öğrenciler eğitimciler gibi tüm paydaşlar tek bir çatı altında bir araya gelmektedir. Böylelikle, mesleki eğitim potansiyelinin daha yaygın olarak bilinmesini sağlayan; ulus ötesi görünürlüğü olan bir iletişim ağı platformu oluşturulmakta ve Avrupa ile çevresinden gelen bilgi ve iyi uygulama alışverişi için fırsatlar yaratılmaktadır.

2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası, bu yıl Mesleki Eğitim Öğretim ve Yeşil Dönüşüm teması ile gerçekleştirilecektir. Tema amacı, bireylerin özellikle mesleki eğitimde Yeşil Dönüşüm kapsamında uygun becerilerle donatmaktır. (Bkz. Osnabrück Declaration, European Green Deal) Mesleki eğitimde Uluslararası görünürlüğü temel alan "Hafta" 2050 yılına kadar karbon salınımında nötr hale gelmek için gerekli adımların atılması ile uyumlu biçimde seçilmiştir.

Bu yılın temasına uygun olarak okulumuz '"Yeşil Bir Dünya İçin"
sloganıyla , Yenilenebilir Enerji-Yeşil Mutabakat' konulu ,Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.İsmail Serkan ÜNCÜ'nün katılımcı olduğu  seminer düzenlemiştir. Seminer ile öğrencilerimizde ' Yenilenebilir Enerji-Yeşil Mutabakat' konusunda bilgilendirme yapılarak,farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası (European Vocational Skills Week) kapsamında düzenlediğimiz seminer çalışması 16 Mayıs 2022 tarihinde okulumuzda gerçekleştirilmiştir.