ISPARTA / MERKEZ - Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Çağımızın en hızlı gelişen, ülkemizde ve dünyada eleman ihtiyacı en çok olan alanlarından birisi bilişim teknolojileri alanıdır.Bilişim Teknolojileri Alanı; bilgisayar ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış, verileri saklamak, işlemek ve iletmek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Bilişim teknolojileri alanında yetişmiş elemanlar günümüzde bu alanda mevcut onlarca meslek dallarından birini icra etme şansı yakalarlar. İş hayatında bu alanda elaman alınırken diplomanın yanında iş becerisi ve ilginin önemi oldukça büyüktür.

Bilişim Teknolojileri Alanı; Anadolu Meslek Programı bünyesinde bulunmaktadır. Bilişim Teknolojileri alanında 10 bilişim teknolojileri öğretmeni görev yapmaktadır.

Alan bünyesinde 6  adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Bilişim Teknolojileri alanında ADSL internet bağlantısı mevcut olup alan içerisindeki bütün bilgisayar internete bağlanabilmektedir.Mezun olan öğrencilerimiz dalına göre uzmanlaşmaktadırlar.

Alan bünyesinde aynı zamanda bilgisayar kursları da açılmaktadır. Kurslara katılan kursiyerler kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olduklarında MEB onaylı sertifika almaktadırlar.

Okulumuzda Alan Bünyesindeki Okul Türü ve Dalları

Sıra